Престижното членство дава възможност на онколозите да работят в европейската мрежа

...
Престижното членство дава възможност на онколозите да работят в европейската мрежа
Коментари Харесай

„Сърце и Мозък“ Плевен е единствената болница в България, член на организацията на европейските онкологични институти

Престижното участие дава опция на онколозите да работят в европейската мрежа за битка с рака

„ За нас това е голямо самопризнание и опция да продължим да се развиваме в вярната посока “, разяснява доцент Наталия Чилингирова, Началник на онкологичния център. 

След сполучливо покриване на високите критерии и безапелационното показване на интернационалния конгрес в Париж, онкологичният център на „ Сърце и Мозък “ Плевен към този момент е част от най-голямата мрежа от онкологични центрове и институти в Европа (OECI*). Срещата беше извършена под егидата на Institut Curie, а акцентите бяха върху продължение на дейностите, заложени в Мисията на Европейски Съюз за битка с рака (), Плана за битка с рака в Европа (), възстановяване качеството на грижите за онкологично болните и стимулирането на изследванията и образованието в региона на онкологията.

„ Престижното участие дава опция на онколозите на, “Сърце и Мозък “ да работят в европейската мрежа за битка с рака и по този метод за първи път и само при нас в България на пациентите се дава достъп до качествени онкологични грижи, персонализиран и мултидисциплинарен лечебен метод, въз основа на медицина учредена на доказателства. Като част от OECI ще надградим знанията и уменията на екипите ни и ще си сътрудничим с други водещи центрове в съществени, транслационни и клинични проучвания “,  споделя доцент Чилингирова и продължава:  „ В представянето на болничното заведение най-силно усещане направиха акцентите върху нововъведенията и забележителните ни достижения. Сред тях са актуалната, в която се организират сертифицирани във Англия и Германия разбори за всички съществени биомаркери при солидни тумори с диагностична, скринингова, предиктивна и/или прогностична цел, първият в страната бранш по, който към този момент получи интернационално самопризнание за работата си и потвърди, че най-хубавата грижа за пациента се дължи точно на мултидисциплинарния метод, прилаган само при нас, както и приложението на единствения в страната в рутинната клинична процедура “.

* OECI (Organisation of European Cancer Institutes) е неправителствена организация, учредена през 1979 година В нея членуват 123 организации, които включват едни от най-известните и одобрени европейски онкологични центрове, както и такива от Азия, Африка, Латинска Америка и Близкия Изток. Тя сплотява институциите за проучване и лекуване на рака и основава сериозна маса от експертен опит и подготвеност за създаване и поддържане на консенсус по отношение на най-хубавите модели в онкологията за възстановяване качеството на живот на пациентите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР